virtuaalihevonen Saavutukset
Esikantakirjattu
Mayday

× Virallinen nimi: Mayday
× Kutsumanimi: Daisy
× Rekisterinumero: VH17-029-0012
× Syntynyt: 13.05.2006
× Sukupuoli: Tamma
× Rotu: Ratsuponi (FIN), 75%
× Säkäkorkeus: 138cm
× Väri ja merkit: prt, lsi, mtj ksk

× Kasvattaja: Mäkinen Maija, Jyväskylä
× Omistaja: vaapu. (VRL-00193), Haavelaakso

× Koulutustaso: ko Helppo B, re 100cm
× Painotuslaji: esteratsastus
× Kilpailusaavutukset: 1-0-0 (1-2-3) muut sijoitukset: 0
× Näyttelymenestys: -

Luonnekuvaus

Hoitaessa Daisy saattaa välillä vähän irvistellä, mutta koskaan se ei ole ketään näykkäissyt. Daisyn luimiminen ja muukin irvistely on vain turhanpäiväistä uhittelua, ei se mitään tee vaikka irvistelekin. Kavioiden putsaamisen kanssa saattaa tulla vähän ongelmia, koska Daisy ei millään haluisi nostaa kavioitaan varsinkaan takajalkoja. Satulan saa laittaa tammaan selkään, mutta satulavyön kiristämisestä Daisy ei pidä alkuunkaan. Ja jos Daisy huomaa että satulan laittaja vähänkin pelkää tammaa, sehän ottaa heti johtajan paikan ja alkaa potkimaa ilmaa ja yrittää tiputtaa satulaa selästään. Mutta jos tamman heti alussa lannistaa, se on kiltti kuin lasten pullaponi. Suitset saa Daisy laittaa, se laskee päänsä ja antaa laittaa kuolaimetkin suuhunsa. Oreista Daisy ei välitä, vaikka ne hirnuisivat sille, Daisy vain kävelee ohi hienona neitinä.

Ratsuna Daisy on välillä vähän jääräpää, ja se laittaa jarrut pohjaan eikä suostu liikkua senttiäkään. Kannuksien tai raipan avustuksella saadaan tammaan vauhtia, ja silloin Daisy alkaakin kuuntelemaan ratsastajaansa ja työskentelemään kunnolla. Daisyn käynti on hyvin pitkälikkeistä ja hyvin mukavaa istuttavaa. Daisyn ravi on oikein mukavan pehmeää, jos tamma ravaa kunnolla eteen eikä hidastele. Laukka on pyörivää ja hyvin pehmeää. Daisy on painotukseltaan esteratsu, mutta se osaa myös kaikenlaiset koulukiemurat. Daisy osaa itse katsoa oikean ponnistuskohdan, ja sillä on erinomainen hyppytyyli. Koulukentällä Daisy on oikein kaunis näky, kun se menee kaulakaarella ja korvat hörössä. Daisy saattaa joskus stopata keskenkaiken, mutta kun ottaa kannukset tai raipan aluksi se on todella mukava ratsastaa.

Kilpailuissa Daisy on itse rauhallisuus. Tamma roikottaa alahuultaan ja kääntelee korviaan rauhallisesti. Daisy ei ole siis mikään hermoheikko vaikka ollaan vieraassa paikassa ja suuren hälinän keskellä. Lämmittelyssä alkaa Daisy vasta heräilemään ja se alkaa tajuta, että nyt ollaan muualla kuin kotona. Daisy hermostii helposti joten sen kanssa ei kannata seisoskella kauaa, varsinkaan radan vieressä missä muut hevoset menevät. Radalla Daisy katsoo ensin ympärilleen ja saattaa hirnahtaa pari kertaa, mutta sen jälkeen tamma keskittyy täysillä itse suoritukseen. Jääräpäisyyttään ei Daisy osota kilpailuissa laisinkaan, paitsi joskus kuljetusautoon mentäessä.

Yleisesti Daisy on helppo käsiteltävä, mutta samalla sillä on myös temput mielessä. Daisyn luonne on siis hyvin vaihteleva välillä se kulkee perässä kiltisti kuni koira, ja välillä se tekee kaiken päinvastoin kun mitä pyydetään. Mutta Daisy on kuitenkin niin rauhallinen tamma, että se valloittaa jokaisen ohikulkijan.

© tsihu., kiitos!

Sukutaulu

i. Jarques
rp 50%
ii. Jaquar
hann
ie. Kathrin RB
nf
e. Grey Day
wm
ei. Watson
wm
ee. Sunshade
wm

Daisyn suvusta löytyy monia kivoja nimiä, ensimmäiseksi mainittakoon isä Jarques. Jarques on nykyään enemmänkin Ranskassa vaikuttava ratsuponiori, joka on menestynyt hyvin rataesteillä. Suomessa ollessaan kilpaili kansallisella tasolla 110cm luokkia, mutta muuttaessaan Ranskaan on sillä kisattu jopa 120cm luokkia. Ei enään kilpaile, ainoastaan jalostuksessa.
Daisyn emä Grey Day on welsh mountain, joka on toiminut ratsastuskoulun käytössä. Kuitenkin on ratsastuskoulun opetusponina ehtinyt myös kilpailla pienissä luokissa ja monissa tuntimestaruuksissa. Grey Day on hyvä rakenteinen ja näytteilyissäkin hyvin menestynyt, sydän sillä on puhdasta kultaa.

Daisyn isänisä, Jaquar, on Ranskassa valjakkoa paljon kilpaillut oikein hyväluonteinen ori. Valjakossa se kilpaili vaativalla tasolla sekä parin kanssa että yksin. Kathrin RB on Ranskalaisesta new forestinponi siittolasta kotoisin oleva säyseä poni, joka on toiminut näyttelyponina. Kathrin RB onkin kantakirjattu II -palkinnolle. Nykyään Kathrin on jalostuskäytössä ja saa upeita jälkeläisiä.
Emänisä Watson on kotoisin Ruotsista, mutta viettää nykyään leppoisia eläkepäiviään Suomen puolella. Ori on kantakirjattu I -palkinnolle, ja se on kilpaillut upeasti kouluratsastuksen merkeissä. Sunshade on ratsastuskoulussa asusteleva mamma, joka on tehnyt upean tuntiratsun uran ja opettanut monen ihmisen ratsastuksen saloihin.

Jälkeläiset

20.11.2006 rp-o. Runaway Random (i. Edmonton)
20.12.2006 rp-t. Heroine Random (i. Dubonnet)
01.01.2007 rp-t. Faithful Random (i. Wheetlestone)

Kilpailu-ura

17.9.2006, Haavelaakso, ERJ, 60cm, 44/48
17.9.2006, Haavelaakso, ERJ, 60cm, 1/33
7.10.2006, KHR, ERJ, 30-50cm, 8/31
30.11.2006, Hirvivaara, ERJ, 60-70cm, ?
30.11.2006, Hirvivaara, ERJ, 60-80cm, ?
20.11.2006, Stall Gramata, ERJ, 70cm, ?
20.11.2006, Stall Gramata, ERJ, 85-90cm, ?
15.11.2006, Rusina, ERJ, 80-90cm, ?
15.11.2006, Rusina, ERJ, 100cm, ?
11.11.2006, Halifit Ponies, ERJ, 90cm, ?
11.11.2006, Halifit Ponies, ERJ, 100cm, ?