Etusivu Osallistuminen Järjestäminen Tuomarointi Palkinnot Kalenteri

Järjestäminen

Näyttelyjaoksen alaisia näyttelyitä voivat järjestää yksityishenkilöt, tallit, seurat sekä yhdistykset. Järjestäjän tulee olla Virtuaalisen Ratsastajainliiton jäsen eli omistaa VRL-tunnus. Järjestävän tallin tai kilpailukeskuksen tulee myös olla VRL:n alainen. VRL:n alaiseen seuraan kuuluminen on suositeltavaa muttei pakollista eikä sitä kysytä osallistumisen yhteydessä.

Rajoitukset näyttelyiden järjestämisessä
- Yksi ihminen voi järjestää yhdet (1) näyttelyt kerrallaan.
- Tuomareilla voi olla kahdet (2) avoimet näyttelyt kalenterissa.
- Yhteen luokkaan täytyy mahtua vähintään 12 hevosta ja enintään 20 hevosta.
- Näyttelyissä voi järjestää kerrallaan 2-15 luokkaa.
- Luokka pidetään vaikka siinä olisi vain yksi (1) osallistuja.
- Luokkiin tulee hankkia tuomarit ennen kutsun anomista.

Kutsun tekeminen

Kutsusta tulee löytyä aina seuraavat asiat:
- Selkeä maininta Näyttelyjaoksen alaisuudesta.
- Näyttelypäivämäärä ja viimeinen ilmoittautumispäivämäärä merkittynä pp.kk.vvvv
- Näyttelypäivämäärän saat itse päättää, VIP:n ja näyttelypäivän välissä tulee olla 7 päivää
- Huomioi, että anomuksen hyväksyjä saattaa muuttaa päivämääriä, jolloin ne on muutettava kutsuun!
- Vastuuhenkilön nimi, sähköpostiosoite ja VRL-tunnus
- Järjestyspaikan nimi
- Luokat, osallistumisrajoitukset ja luokkakoot
- Tuomarit kaikissa luokissa ennen anomista
- Osallistumisohjeet (mihin osallistutaan ja osallistumismuoto)
- Osallistujat ja tulokset (jos tulokset tulevat eri sivulle, tulee kutsusta olla linkki tuloksiin ja toisin päin)
- Sivua/kutsua, jossa tulokset ovat, tulee säilyttää vähintään 3kk näyttelypäivästä, jotta kaikki halukkaat pääsevät tuloksensa sivuilta katsomaan

Osallistumismuoto
Kaikissa näyttelyjaoksen alaisissa näyttelyissä käytetään samaa osallistumismuotoa:
Omistaja(t) (VRL-tunnus/tunnukset) - <a href="http://hevosen sivujen osoite">Hevosen virallinen nimi</a> VH00-000-0000

Huomaathan myös, että luokkatuloksissa tulee olla linkitettynä vähintään irtoSERTin ja sertin arvoinen-maininnan saaneet hevoset!

Osallistumisjono
Näyttelynjärjestäjä saa halutessaan tehdä luokkiin osallistumisjonon, josta saa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ottaa luokkaan toisen hevosen samalta omistajalta. Sääntö koskee tällöin myös harvinaisten rotujen, ruunien ja varsojen luokkia, jolloin näihin luokkiin saa jonotuksen myötä tuoda kolme hevosta per omistaja. Osallistumisjonon saa tehdä joko kaikkiin näyttelyn luokkiin, tai vain niihin, joihin kokee sen olevan tarpeellinen.

Jonotusmahdollisuudesta täytyy aina mainita kutsussa osallistumisinfon ja luokan yhteydessä. Osallistumisinfossa voidaan mainita esimerkiksi seuraavaa; "Näyttelyiden luokissa 3 ja 4 on käytössä osallistumisjono, josta saman omistajan toinen(/kolmas) hevonen pääsee luokkaan mukaan, mikäli luokassa on tilaa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Mikäli haluat ilmoittaa hevosen jonoon, ilmoita se luokkaan muutoin normaalisti, mutta mainitse osallistumisessa ennen omistajan nimeä teksti 'JONO'." Luokat, joissa jonotussysteemi on käytössä, tulee myös tuomarien työn helpottamiseksi merkitä selvästi esimerkiksi tekstillä "(jono)" luokan nimen perässä. Tärkeää on, että näyttelynjärjeställe ei jää epäselvyyksiä siitä, mikä hevonen luokkaan ilmoitetaan ensisijaisesti ja mikä hevonen on varalla. Mallikutsussa on esimerkki siitä, kuinka osallistumisjonon kanssa esimerkiksi voidaan toimia.

Mallikutsu
Mikäli oman näyttelykutsun tekeminen tuntuu haastavalta, kannattaa aina ottaa mallia mallikutsusta. Mallikutsun saa halutessaan kopioida suoraan, kunhan muistaa muuttaa tarvittavat tiedot omikseen.

Luokat

Näyttelyjaosten alaisten näyttelyiden luokat voidaan jakaa usealla eri tavalla. Pääsääntönä luokkien suunnittelussa kuitenkin on, että luokkia saa järjestää vain puhdasrotuisille hevosille ja poneille.

Luokat voivat rajattuja seuraavasti:
- rotuluokka (esim. shetlanninponit)
- sukupuoliluokka (esim. muut tammat)
- rotu- ja sukupuoliluokka (esim. shetlanninponitammat)
- ryhmäluokka (esim. ponit, harvinaiset rodut)

Yksissä näyttelyissä saa järjestää vaikka kaikkia yllämainituista luokkatyypeistä. Luokkatyyppejä saa sekoittaa keskenään, esimerkiksi luokka "suomenhevosorit, ravurit" olisi sekä rotu-, sukupuoli- että ryhmäluokka.

Huom! Enintään 5 samanlaista luokkaa yksissä näyttelyissä!
12/2015 tulevien uusien sääntöjen mukaan järjestäjä saa järjestää näyttelyissään haluamiaan luokkia ilman, että säännöt velvoittavat järjestämään ns. ylimääräisiä luokkia. Aiemmin sääntönä oli, että mikäli järjestetään luokka täysverioreille, piti järjestää luokka myös täysveritammoille. Tämä sääntö on kuitenkin toistaiseksi kumottu ja näyttelyissä saa järjestää vaikka pelkästään luokkia täysiverioreille. Täysiverioreille saa tällöin kuitenkin järjestää enintään 5 luokkaa yksissä näyttelyissä.

Rotulistat

Huomioithan, että suomenpienhevonen on suomenhevosen tyyppi (siinä missä juoksija- tai työhevostyyppi), eikä eri rotu. Suomenpienhevoset menevät suomenhevosten luokkaan. Welsh Part Bred kuuluu ratsuponirotuihin, mutta mikäli näyttelyissä ei ole luokkaa ratsuponeille, saa welsh part bredin ilmoittaa welsh-luokkaan.

Ponit
Hevoset

Kevyet kylmäveriset
Raskaat kylmäveriset
Lämminveriset
Puoliveriset
Täysiveriset
Ratsuponit

Harvinaiset ponit
Harvinaiset hevoset

Copyright © Virtuaalinen Näyttelyjaos 2015